Ascensiune la 2925 metri pe vârful Musala 2019 | OxigenTour

Ascensiune la 2925 metri pe vârful Musala 2019

Trekking, City Break, Climbing, Relaxing
Last minute

Cand?

29-31 martie 2019

Unde?

Ascensiune de iarna pe varful Musala

Cat?

135,00€

Locuri disponibile

2

În martie, ne întoarcem pe unul dintre cele mai frumoase trasee de iarnă din calendarul Oxigen – Ascensiune pe cel mai înalt vârf din Balcani – Musala 2925 metri. Aventura de 3 zile ne va umple de energie și de bună dispoziție. Suntem la a VI-a ediție de ascensiune iarnă pe Vârful Musala. Până acum, peste 400 de norocoși au ajuns la 2925 metri altitudine. Excursia de 3 zile se anunță a fi una de neuitat.

Depășește-ți limitele cu Oxigen și hai să facem împreună Experiențe care dau dependență!

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0726.992.873 sau da un mail la andrei@oxigentour.ro

Vineri la ora 06:00 dimineața plecăm din fața Hotelului Horoscop. După o vizită de trei ore a capitalei Bulgariei, Sofia ne îndreptăm spre cazare. Seara ajungem în Borovets, ne cazăm și pregătim echipamentul pentru ascensiunea din urmatoarea zi. La ora 21 ne întâlnim, la hotel pentru ședința tehnică a ascensiunii din ziua urmatoare.

Mic dejun dis de dimineață și apoi ne îndreptăm spre Telecabina Yastrebets pentru a prinde loc printre primii :) În Borovets suntem încă în plin sezon de ski și putem avea neșansa să așteptam la rând și 2h. Telecabina ne scutește de o ascensiune de 4 h cu o diferență de nivel de 1000 metri. 

Ajunși la 2363 metri altitudine începem ascensiunea propriu-zisă. aprox. 4 ore până pe vârf. Pe traseul până pe vârf vom trece pe lângă cabanele Musala – 2389 metri  altitudine și Everest – 2709 metri altitudine, prin urmare dacă vom simți oboseala pe traseu ne putem opri la oricare dintre ele până când restul grupului se întoarce de pe traseu. După ascensiune coborâm în Borovets și gustăm bucatele tradiționale bulgărești la restaurantele din stațiune.

Astăzi este ziua în care ne întoarcem spre casă nu înainte de a ne petrece după amiaza în orașul medieval Veliko Tarnovo. Vom vizita Cetatea Tsarevets, vom străbate străduțele orașului și vom gusta din preparate foarte gustoase în restaurantele din centrul orașului. Vom ajunge în București în jurul orei 22:00

1.Echipament obligatoriu

-bocanci 3 sezoane / bocanci de iarna ( mai multe detalii despre incaltaminte gasesti  ) 

- rucsac de tura

- casca, ham, anou, carabiniera (Pentru parcurgerea traseului Cabana Everest – Vf Musala in conditii de siguranta)


2. Echipament optional

- pantaloni de trekking, geaca impermeabila

- tricouri tehnice, bluza de corp, polar (mai multe detalii despre cum sa te imbraci pe munte gasesti  )

- căciulă, manusi, parazapezi

- ochelari de soare, crema de soare

- frontala, bete trekking, crampoane(gherute)

- medicamente personale & trusă de prim ajutor minimă