Nebun de roz prin Bucegii cu bujor

Trekking, Party, Relaxing

Cand?

30 iunie 2018

Unde?

Bucegi

Cat?

120,00 lei

Locuri disponibile

0

Hai cu noi în căutarea rozului de Bucegi, la apogeul perioadei de înflorire a smârdarului sau bujorului de munte, pe un traseu care impresionează prin frumusețea peisajelor, potecile domoale și bogăția florilor alpine.

Ne întâlnim de dimineață la ora 6:00 la Hotel Horoscop – Piața Unirii, ne îmbarcăm în autocarul bucuriei și pornim pe ruta București – Cabana Bolboci.

După ce admirăm Lacul de acumulare Bolboci și îi aflăm povestea, vom porni – așa cum am promis – în căutarea bujorului de munte pe culmile domoale din sudul Bucegilor. Vârful Leaota va domina zările, impresionându-ne cu măreția lui, îndulcită de rozul pur al bujorului de munte și de petele de culoare ale altor flori alpine ce ne vor însoți pașii și ne vor invita la dese pauze fotografice.

După câteva ore de plimbare, în care ochii ni se vor obișnui cu zările largi, verdele proaspăt și petele de roz, vom coborî spre Lacul Bolboci, de unde ne vom îmbarca în autocarul bucuriei și vom porni spre casă.

Garantăm că până și partea masculină a grupului va avea sufletul plin de roz la întoarcere (de la rhododendron)!

Vom ajunge în București în jurul orei 22:00.

Detalii despre traseu:

- traseul va avea în jur de 11,5 km;

- diferențe de altitudine: vom urca aprox. 950 m, vom coborî aprox. 950 m;

- traseul poate fi încadrat în categoria ușor spre mediu; nu are porțiuni expuse, nu se urcă sau se coboară pante cu înclinare mare;

- timpul estimativ de parcurgere: 7 ore;

- poate fi un bun traseu pentru începători.

 

Echipament necesar:

- bocanci 3 sezoane

- windstopper / geacă impermeabilă

- pantaloni de trekking

- cremă cu factor de protecție UV

- ochelari de soare

- șapcă / buff

- rucsac de tură 30-35l

- lanternă frontală

- parazăpezi

- bețe trekking (opțional)

- bidon apă

- senvișuri / dulciuri

 

Tariful expediției include:

- transport cu autocarul pe traseul propus

- ghid pe toată durata traseului

 

Nu sunt incluse:

- loc preferențial în autocar

- mesele nespecificate

Ionut Iordache
Ionut cunoscut ca John este o persoana energica, calculata si rabdatoare. Din vremea adolescentei a luat contact cu acest virus al drumetiilor montane si nu i-a mai trecut. Desi a traversat muntii in lung si in lat nu a ajuns pe varfuri emblematice, dintre cele mai cunoscute Negoiu, Peleaga. Atractia pentru munte l-a indemnat sa incerce pe langa traseele montane si trasee de catarare si escalada si, imbinand utilul cu placutul, a avut experinta lucrului la inaltime fapt ce l-a ajutat sa inteleaga mai bine pericolele in timpul utilizarii echipamentelor de alpinism.
Citeste mai mult
Razvan David
O persoană cu zâmbetul pe buze permanent, pusă pe șotii și bancuri, dar de încredere și de bază în orice situație dificilă
Citeste mai mult
Diana Chilea
Diana are un suflet nomad, iar pașii au purtat-o până acum pe 4 continente: Africa, America de Nord, America de Sud și Europa.  Este omul pe care îl vrei lângă tine indiferent de destinație. Veselia ei, camaraderia, simțul organizatoric și stăpânirea de sine sunt doar câteva dintre calitățile ei. 
Citeste mai mult

Tura se organizează pentru un numaăr minim de 30 de participanți. În cazul în care excursia nu se realizezî din vina agenției, Oxigen Tour va returna suma de bani achitată persoanelor înscrise în cadrul acestui pachet turistic.