UGANDA - Aventură în Jungla Africană

Trekking, City Break, Rafting, Safari, Climbing, Party, Relaxing

Cand?

08-20 octombrie 2019

Unde?

Uganda

Cat?

3.100,00€

Locuri disponibile

5

Echipa Oxigen se întoarce în Uganda! Jungla, ascensiune montană la 5109 metri altitudine, safari printre lei, elefanți, hipopotami și crocodili dar și rafting pe Nil. Toate sunt incluse în programul Aventura Oxigen în Jungla Africană 2019!

Când plecăm?

Aventura durează 13 zile pline de suspans, în perioada 8.10.2019 – 20.10.2019

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0726.992.873 sau da un mail la andrei@oxigentour.ro

Ne întâlnim la aeroport și ne pregătim pentru un lung drum: 8.381 km (aprox. 18 ore incluzând escala). Aterizăm într-o altă lume, greu de povestit și aproape ireală dacă nu o vedeți pe viu!

Ne întâlnim cu gazdele noastre din Uganda, ne îmbarcăm în Microbuzul Bucuriei (sigla Oxigen stă la loc de cinste încă din 2012) și apoi nu ne mai dezlipim ochii de pe geam aprox. 300 km. Cazare la hotel 3* în Orașul Kasese. Seara de relaxare cu ananas, pepene roșu și fructul pasiunii. Maine pornim spre junglă!

Suntem aproape de granița cu Congo, iar în depărtare vedem Parcul Național Ruwenzori ce ne așteaptă tacut pentru 7 zile în care vom traversa jungla cu cascade și mlaștini și cu ploaie în fiecare după-amiază. Două ore în Kasese pentru ultimele cumpărături, verificăm echipamentele, apoi pornim spre “the Mountains of the Moon” – denumirea locală a munților Rwenzori. Trecem printr-o serie de formalități, ne întâlnim cu ghizii și cu porterii noștri, cântărim bagajele și pornim la drum. Astăzi vom înnopta la 2500 metri! Seara la refugiul Nyabitaba cu slană Românească și Palincă. Suntem pe munte!

Traversăm jungla pana ajungem în zona pădurii de bambus. Seara ne prinde la 3500m alt. la refugiul John Matte. Suntem deja la altitudine și trebuie să începem aclimatizarea.

Traversăm două mlaștini la altitudini diferite: Lower Bigo Bogo la 3600 metri altitudine și Higher Bigo Bogo la 3900 metri altitudine. În unele zone vom intra prin nămol până la genunchi, în alte zone vom merge pe podețe din lemn amenajate destul de recent de ghizii de la Parcul Național. Seara o petrecem la refugiul Bujuku – 3960 metri altitudine. În fața refugiului se înalță Margherita Peak – 5109 metri altitudine.

Continuăm ascensiunea până la următorul refugiu – Elena Hut – 4541 metri altitudine. Deja experimentăm răul de altitudine. Înțelegem mai greu glumele și parcă ne-am dori să dormim mai mult dar nu adormim. Porterii ne încurajează cu ceai fierbinte, ananas și fructul pasiunii. Pregătim echipamentul tehnic – Bocanci tehnici, colțari, piolet, cască, ham. În această noapte, mai exact la 3 dimineața, vom urca pe Ghețarul Stanley pentru a ajunge pe vârful denumit în cinstea reginei Margherita a Italiei, al treilea cel mai înalt vârf din Africa după mult mai renumitele Kilimanjaro și Mount Kenia.

4 am – pornim la lumina frontalei spre vârf. Răul de altitudine încă este prezent și se simte din ce în ce mai acut. Acum 10 ani am fi intrat direct pe ghețarul Stanley, însă acum vom merge două ore până să ajungem la el. încălzirea globală este reală și noi o observăm an de an în Uganda! Ora 9:30 ne surprinde pe vârf, epuizați dar veseli. Ne întoarcem spre Elena Hut, și continuăm coborârea spre 4000 metri la Kitandara Hut. Suntem exact la granița dintre Uganda și Congo lângă două lacuri superbe și încercăm să rememorăm ascensiunea din această dimineață.

Fotografii-spălat pe față-fotografii-mic dejun-fotografii! Încă nu ne săturăm de această locație. Parcă ne dorim să mai stăm o zi la acest refugiu dar mai avem alte lucruri interesante de făcut și programul este încărcat. Ne reîntoarcem în zona cu mlaștină – iar namol! Dar parcă acum ne-am acomodat cu el și e mult mai plăcut. Ne ferim mult mai puțin acum de nămol, ba chiar în unele zone trecem direct prin el! În plus urcăm din nou! Trebuie să trecem de Fress Field Pass (4282m alt) ca să ne putem continua coborârea spre următorul refugiu – Guy Yeoman – 3505 metri. Scurtă pauză de masă apoi continuăm traseul – pădurea de bambus din nou, zona de mlaștină apoi... Nyabitaba refugiul de unde am pornit acum 6 zile.

Mai avem 3 h până ajungem în sat. Civilizație! Deși cu greu poate fi descris astfel deja ni se pare că ne-am întors acasă! Microbuzul Bucuriei – Hotel în Kasese – Duș fierbinte – Ananas – Pepene roșu – Fructul Pasiunii – Somn! Nu se pune problema să nu ne dorim asta smiley. Pentru nostalgici bere Nil și un fel de Coniac local pe masa de biliard.

Astăzi avem zi de relaxare. Safari prin Parcul Național Queen Elizabeth printre elefanți, babuini, bivoli, lei, antilope, hipopotami și mii de păsări de diferite mărimi și forme. După amiaza ne plimbăm cu vaporașul pe Lake George pentru a observa hipopotamii și crocodilii în mediul lor natural.

Astăzi pregătim bagajele; vom traversa Uganda de la Vest la Est iar noaptea o vom petrece cu cocktailuri pe malul Nilului.

Aventura nu s-a terminat încă! Astăzi vom face rafting pe Nil timp de 4h. 8 rapide de gradul 3, 4 sau 5! Sau bunjee-jumping spre Nil. Cei mai curajoși le încearcă pe ambele! Seara ne cazăm în Kampala.

Astăzi plecăm spre casă! Din experiența anilor trecuți astăzi vom fi epuizați, bronzați bine, aproape arși, plini de adrenalină dar lipsiți de cuvinte.

Tariful include 

  • Biletele de avion București – Entebbe și retur cu o escală (bagaj de mana 7 kg, bagaj de cală 20 kg); Atenție nu sunt incluse servicii catering.