UGANDA - Aventură în Jungla Africană | OxigenTour

UGANDA - Aventură în Jungla Africană

Trekking, City Break, Rafting, Safari, Climbing, Party, Relaxing

Cand?

08-20 octombrie 2019

Unde?

Uganda

Cat?

3.100,00€

Locuri disponibile

5

Echipa Oxigen se întoarce în Uganda! Jungla, ascensiune montană la 5109 metri altitudine, safari printre lei, elefanți, hipopotami și crocodili dar și rafting pe Nil. Toate sunt incluse în programul Aventura Oxigen în Jungla Africană 2019!

Când plecăm?

Aventura durează 13 zile pline de suspans, în perioada 8.10.2019 – 20.10.2019

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0726.992.873 sau da un mail la andrei@oxigentour.ro

Ne întâlnim la aeroport și ne pregătim pentru un lung drum: 8.381 km (aprox. 18 ore incluzând escala). Aterizăm într-o altă lume, greu de povestit și aproape ireală dacă nu o vedeți pe viu!

Ne întâlnim cu gazdele noastre din Uganda, ne îmbarcăm în Microbuzul Bucuriei (sigla Oxigen stă la loc de cinste încă din 2012) și apoi nu ne mai dezlipim ochii de pe geam aprox. 300 km. Cazare la hotel 3* în Orașul Kasese. Seara de relaxare cu ananas, pepene roșu și fructul pasiunii. Maine pornim spre junglă!

Suntem aproape de granița cu Congo, iar în depărtare vedem Parcul Național Ruwenzori ce ne așteaptă tacut pentru 7 zile în care vom traversa jungla cu cascade și mlaștini și cu ploaie în fiecare după-amiază. Două ore în Kasese pentru ultimele cumpărături, verificăm echipamentele, apoi pornim spre “the Mountains of the Moon” – denumirea locală a munților Rwenzori. Trecem printr-o serie de formalități, ne întâlnim cu ghizii și cu porterii noștri, cântărim bagajele și pornim la drum. Astăzi vom înnopta la 2500 metri! Seara la refugiul Nyabitaba cu slană Românească și Palincă. Suntem pe munte!

Traversăm jungla pana ajungem în zona pădurii de bambus. Seara ne prinde la 3500m alt. la refugiul John Matte. Suntem deja la altitudine și trebuie să începem aclimatizarea.

Traversăm două mlaștini la altitudini diferite: Lower Bigo Bogo la 3600 metri altitudine și Higher Bigo Bogo la 3900 metri altitudine. În unele zone vom intra prin nămol până la genunchi, în alte zone vom merge pe podețe din lemn amenajate destul de recent de ghizii de la Parcul Național. Seara o petrecem la refugiul Bujuku – 3960 metri altitudine. În fața refugiului se înalță Margherita Peak – 5109 metri altitudine.