Aventura in Iran. Cel mai inalt vulcan al Asiei: Varful Damavand, 5671 m | OxigenTour

Aventura in Iran. Cel mai inalt vulcan al Asiei: Varful Damavand, 5671 m

Trekking, City Break, Relaxing

Cand?

31 mai-09 iunie 2019

Unde?

Iran

Cat?

1.100,00€

Locuri disponibile

4

Ne plac experientele la superlativ si ne-am propus sa ajungem pe toate continentele. De data asta, a venit randul Asiei, cu cel mai inalt vulcan al sau, situat in Iran la 5671 m altitudine. Varful Damavand, caci despre el este vorba, face parte din Volcanic Seven Summits  si este cel mai inalt varf al lantului muntos Alborz. Imagineaza-ti cum ar fi sa urci acolo, la peste 5000 de m. Sau mai bine nu-ti imagina, fa-ti rucsacul si hai sa traiesti alaturi de noi aceasta experienta. Daca nu acum, atunci cand?

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0721.566.427 sau da un mail la diana@oxigentour.ro

Sosim in Teheran si ne odihnim. Avem nevoie de forte proaspete pentru aventura ce ne sta in fata.

Luam la pas Teheranul, vizitam bazarul. Apropo, stiati ca in Iran se produc mirodenii care valoreaza chiar mai mult decat aurul?

Dupa ce ne obisnuim putin cu atmosfera din orasul persan, ne imbarcam in autobuz si mergem in satul Polour , care este punctul de plecare pe munte.

Nerabdatori si incantati, ne urcam in jeepuri care ne vor duce pana la 3000 m, la Moscheea Goosfandsara. De acolo, pregatiti si echipati, incepem sa urcam, si nu ne mai oprim decat la refugiul Bargah, situat la 4250 m altitudine. Daca de la distanta peisajul te lasa cu gara cascata, atunci cand iei muntele  la pas nu mai esti in stare sa scoti o vorba. In zare e varful acoperit de zapada. Daca vremea tine cu noi, poate vedem si maci.

Zi de aclimatizare , cu priveliste pe masura. Ne obisnuim corpul cu altitudinea , pentru ca urcarea din ziua urmatoare sa ni se para mai usoara. Ghizii sunt langa noi si au grija ca toata ascensiunea sa se desfasoare in siguranta. Astazi facem un traseu scurt si ne odihnim. Ziua cea mare este maine, si trebuie sa avem corpul pregatit si hidratat. Hidratarea la altitudini mari este la fel de importanta ca conditia fizica. Dar pentru toate astea ne ai pe noi alaturi.

N-am uitat care ne este obiectivul, asa ca azi avem de mers. Doar un traseu de 8 ore ne mai desparte de cel mai inalt vulcan al Asiei. Dupa ce ajungem sus, ne bucuram , facem poze, strigam “Am facut-o si pe asta!” . Asteapta-te sa fie o zi lunga si grea, care va incepe in creierii noptii. O zi cu pasi mici spre cel mai inalt vulcan din Asia, in care fiecare efort va fi recompensat. Ghizii Oxigen sunt alaturi de tine cu sfaturi si incurajari. Si nu uita, atitudinea ta va fi ceea care te va duce sus.

Admiram Teheranul  si apoi incepem sa coboram timp de 2 ore, pana la refugiu . Ne gandim ca avem ce le povesti celor de acasa. Doar am fost la peste 5000 de metri, pe marginea unui vulcan.

Ne trezim plini de entuziasm si cu amintiri inca vii din ziua trecuta. Woow ! Chiar am ajuns acolo! Dar aventura inca nu s-a terminat. Profitam ca suntem in Iran si mai exploram putin cultura si obiceiurile persane. Azi coboram in Polour si de acolo ne intoarcem in Teheran. Ne odihnim, caci maine ne asteapta o noua destinatie.

Suntem in capitala Iranului, nu putem sa plecam asa usor. Mai facem o plimbare, mai admiram peisajul impunator de la orizont, gustam mancarurile traditionale, ne bucuram, de amabilitatea localnicilor. Abia pe seara putem sa spunem la revedere orasului, si sa ne indreptam spre capitala turistica si culturala a Iranului : Shiraz - urmeaza doua zile de rasfat cultural. Rar ne-a mai fost sa vedem un orasel atat de cochet precum Shirazul. Autocarul cama pana in Shiraz ne va traversa Iranul atunci cand Mos Ene isi face de treaba pe la genele noastre.

Timp de 2 zile facem parte din povestea Shirazului.Culori si contraste, istorie imbinata cu modernism, ce sa vizitam mai intai? Insasi intrarea in oras este un obiectiv turistic important pentru musulmani, denumit Poarta Coranului.

Shiraz are atatea de oferit, de la moschei si gradini cu palate, la magazine de covoare, atat de speciale in Iran. Iranienii au un adevarat cult al covoarelor. Putem gasi in magazine covoare de peste 100 de ani, decorate cu pietre pretioase. 

Se spune ca Shiraz este unul din cele mai frumoase orase din tara. O sa ne convingem si noi, dupa ce vedem obiectivele turistice emblematice si ne lasam purtati in atmosfera specifica a orasului. Vizitam  M